Muziek - gospelkoren

Wie kent deze song niet. Voor ons beiden is muziek heel belangrijk. We hebben elkaar meer dan 20 jaar geleden in Zeist leren kennen bij gospelkoor "Pamfanos". Marjon zong bij de sopranen en Kees speelde piano in het combo. Daar is het dus allemaal begonnen. Zingen en muziek maken is inmiddels niet meer uit ons leven weg te denken. We zijn momenteel lid van Gospelkoor JOY uit Zeewolde. Marjon zingt daar (sopraan) en Kees is daar pianist/toetsenist. Kees is ook pianist/toetsenist van Gospelkoor VOCATION uit Apeldoorn. De twee koren hebben samen 20 à 30 optredens per jaar. Voornamelijk kerkdiensten, maar met enige regelmatig worden er ook concerten georganiseerd. Met beide koren hebben we ook musicals gedaan. De nieuwste productie van Gospelkoor JOY is een speciaal programma in de vorm van een themadienst met de naam "Worden als Jezus".

Gospelkoor JOY
Wij zijn beide mede-oprichters van Gospelkoor JOY. We kwamen in 1987 in Zeewolde wonen. Dit nieuwe dorp in de Flevopolder telde toen nog geen 1500 inwoners. Inmiddels zijn dat er bijna 25.000. Maar destijds was er dus ook nog niet veel te beleven. Gelukkig plaatste Inge Joldersma in 1992 een oproep in de krant om een nieuw gospelkoor op te richten. Zeewolde had toen wel een jongerenkoor, maar Inge wilde koor met een miniumleeftijd van 30 jaar. En dat is er dus gekomen. Gospelkoor JOY viert binnenkort dus alweer het 15-jarig bestaan. De minimumleeftijd is nog steeds 30 jaar en in de loop van de tijd heeft het koor leden van zelfs 70+ gehad! En deze 'oudere' koorleden vonden dat des te bijzonder, omdat er voor hen vaak minder gelegenheid is om gospels te zingen. Veel gospelkoren zijn toch vaak van jongere leeftijd.

meer informatie op: www.gospelkoorjoy.nl
foto's van Joyfull Christmas 2006: klik hier

 

De première van "Worden als Jezus"
     
Geluidsfragmenten
 
De musical "Living Water" gaat over een aantal markante gedeelten uit het Johannes Evangelie. In 1998 is Gospelkoor Joy begonnen de musical in te studeren. De première was in het voorjaar van 2000. Gast tijdens deze premiere was Ben Ketting die tijdens het voorprogramma de presentatie voor zijn rekening nam en een paar nummers zong. Na de pauze werd de musical voor het eerst uitgevoerd en sindsdien heeft Gospelkoor Joy deze musical enkele tientallen keren uitgevoerd in Nederland en tijdens een tournee door voormalig Oost-Duitsland.

Van deze musical is een CD beschikbaar waarvan hier een paar korte geluidsfragmenten.

Voor meer informatie: www.gospelkoorjoy.nl

 
 
 

 
 
Gospelkoor Vocation

De dirigent van Gospelkoor JOY, Ton Schimmel, is muzikaal leider van meerdere koren. Toen Kees al een aantal jaren toetsenist van Gospelkoor JOY was kwam er bij een ander koor van Ton, Gospelkoor Vocation uit Apeldoorn een vacature. De toenmalige pianist zou ermee stoppen. Kees werd gevraagd dit tijdelijk waar te nemen. Inmiddels is van dit tijdelijk waarnemen niets meer te merken en Kees is ook al weer bijna 9 jaar toetsenist van dit koor.

In 2005 heeft Vocation de CD 'To Him be Glory' uitgebracht. De CD is door Kees opgenomen en mede geproduceerd.

 
 
 
Geluidsfragmenten
 

In 2005 heeft Gospelkoor Vocation een CD uitgebracht. De eerste voorbereidingen hiervoor begonnen al in 2003 toen het koor een groot jubileumconcert gaf. De begeleiding werd tijdens dat concert verzorgd door een grote band. Kort voor dit jubileumconcert is deze band opgenomen. Toen was nog niet zeker of de CD er ging komen, maar toen dat eenmaal was beslist zijn deze opnamen als begeleiding gebruikt en werd in 2005 koor en solisten erbij opgenomen.

De CD is op locatie in Apeldoorn opgenomen en gemixt bij Kees thuis.

 
 

 
 

Gastoptredens en gospelartiesten
Beide koren verzorgen naast de optredens in kerkdiensten regelmatig gastoptredens bij concerten van andere koren, maar organiseren zelf ook regelmatig concerten. Bij een aantal van deze concerten worden andere koren uitgenodigd, maar ook bekende gospelartiesten. Zo hebben zin gezongen met o.a.:

Ralph van Manen
Kees Kraayenoord
Ben Ketting
Rob Favier

verder naar 'bands' >>