Adoptie
we hebben een zoon! - 4 juni 2007

index | vorige | volgende
 

WE HEBBEN EEN ZOON!

Vanochtend kwam het langverwachte telefoontje van Vereniging Wereldkinderen. We hebben een zoon! De contactpersoon voor Vereniging Wereldkinderen in Thailand, de heer Pramote, heeft de vereniging een fax gestuurd met de eerste details. Wij kregen deze vanmorgen eveneens via de fax. Dit stond onder andere in deze fax:

"Hij heet: Chinnakrit Chandi. Het is een jongetje en hij is geboren op 14 oktober 2004 in een ziekenhuis in Bangkok. Hij is dus nu 2 jaar en 7 maanden oud, is volgens de laatste informatie 85 cm groot en weegt 11,5 kilo.

Lichamelijke ontwikkeling
Hij is in goede gezondheid. Hij kan op speeltoestellen klimmen, rijdt op een driewieler, gooit met een bal, en kan trap lopen. Hij kan zichzelf helpen bij de dagelijkse activiteiten als eten, drinken en aankleden.

Emotionele ontwikkeling
Hij is een vrolijk jongetje. Hij kan zich gemakkelijk aanpassen aan een nieuwe omgeving. Hij kan goed omgaan met leeftijdgenoten. Hij herkent zijn verzorgers en leraren.

Leervermogen
Hij kan met 5 of 6 blokken iets bouwen. Hij kan cirkels tekenen, tekeningen kleuren, kan kralen rijgen en muntjes in een doosje doen.

Taal
Hij weet zijn eigen naam en dat van zijn vrienden. Hij begrijpt een aantal opdrachten en voert die uit. Hij kent lichaamsdelen als mond, oor, oog enneus. Hij kent namen van dieren als hond, vogel, kip en eend. Hij praat al korte zinnen."

Voorlopig moeten we het daarmee doen. Bij de fax zat ook een foto, maar ook die was vanuit Thailand gefaxt, dus die was niet duidelijk. Deze week wordt het rapport met de originele foto naar Vereniging Wereldkinderen gestuurd, en daarna direkt naar ons. Uiteraard komt die dan op de website!

Wat gebeurde er nog meer op 14 oktober?
op 14 oktober 1926 werd Winnie the Pooh 'geboren'
op 14 oktober van het jaartal 3 v. C. verscheen de 'Ster van Bethlehem'


index | vorige | volgende