Adoptie
Wereldkinderen-dag 2007

index | vorige | volgende
 
Wereldkinderen-dag 2007    
Met nog maar een week te gaan voor ons vertrek naar Thailand zijn we vandaag (16 juni) naar het Archeon in Alphen aan de Rijn geweest. Daar werd de Wereldkinderen-dag 2007 gehouden. Adoptie ouders waarvoor Vereniging Wereldkinderen de bemiddeling doen of al gedaan hebben konden tijdens deze dag niet alleen elkaar, maar ook medewerkers van de vereniging ontmoeten. Bovendien waren uit een groot aantal landen waarvoor Wereldkinderen bemiddelt contactpersonen naar Nederland gekomen. Behalve de reguliere bezoekers aan het Archeon was het dus extra druk. En opvallend waren de vele kinderen met een andere nationaliteit. Er waren veel Chinese kinderen, maar ook uit Colombia, Haïti, Ethiopië, India enzovoort.
 
     
     
Ontmoeting met meneer Pramote
 

Wij hebben tijdens deze dag meneer Pramote ontmoet. Hij is onze contactpersoon in Thailand. Hij is directeur van een jongens-internaat in Bangkok. Daarnaast is hij al jaren vaste contactpersoon van Vereniging Wereldkinderen. Behalve contactpersoon is hij voor de eerste week in Thailand ook onze gastheer. Hij haalt ons op van het vliegveld in Bangkok en wij kunnen gebruik maken van zijn gastenverblijf. Daarom was deze ontmoeting heel bijzonder. Het was erg leuk al even met hem te spreken voordat we naar Thailand gaan!

 

 
Hij kent het tehuis waar Chinnakrit nu nog is, maar heeft hem ook ontmoet en noemt hem telkens een vrolijk jochie. Meneer Pramote, die overigens al jaren contactpersoon voor Wereldkinderen in Thailand is, spreekt ook Nederlands. Hij heeft ons de hand geschud en heeft kort uitgelegd wat het programma van onze eerste week in Thailand eruit ziet. Zoals we al wisten, maar Pramote bevestigde dat nog eens, krijgen we onze zoon meteen op maandag al te zien. Dus de eerste dag nadat we aangekomen zijn. Op dinsdag gaan we hem dan echt ophalen en blijft hij bij ons.
 
     
     
Het Archeon
 
Verspreid over het terrein van het Archeon waren ook tal van kraampjes met artikelen uit een bepaald land. Maar ook van organisaties die iets met adoptie te maken hebben. Zoals ouderverenigingen van een bepaald adoptieland. Op de rechter foto zijn een aantal chinese meisjes van beienwas een kaars aan het maken.
 
         
 

 

Tijdens de Wereldkinderen-dag kochten wij bij de kraam van adoptiewinkel.nl een prachtige CD. Daarop hebben een aantal christelijke artiesten een lied gemaakt speciaal over adoptie.

Klik hier voor een fragment van 'Someone is Waiting' van Threefour:one

adoptiewinkel.nl

   
 
 

index | vorige | volgende