Adoptie
30 juni 2007 - naar Hua Hin

index | vorige | volgende
 

Een klein weekje naar de kust: Hua Hin

Op zaterdag 30 juni gingen we voor een klein weekje naar Hua Hin. Alle officiële verplichtingen waren achter de rug en het was tijd voor een paar dagen rust. Meneer Pramote had een hotel voor ons geboekt die wij hadden gevonden in één van onze reisgidsen. Opnieuw, net als de toegang tot de dierentuin, spotgoedkoop. Dus wat kun je verwachten? Na het ontbijt kwam een taxi ons afhalen. Meneer Pramote had opgeschreven waar hij ons naar toe moest brengen. Hij bracht adoptie-ouders die bij Pramote in huis waren al 15 jaar naar deze of een andere plaats aan de kust. Het duurde meer dan een uur voordat we de binnenstad van Bangkok uit waren. Toen nog eens een uur en toen waren we Bangkok echt uit. De wolkenkrabbers hadden plaats gemaakt voor rijstvelden. Opnieuw volop kraampjes langs de weg, ditmaal met grote zakken verse rijst.

 
     
 

Na iets meer dan drie uur kwamen we aan in Hua Hin. We merkten dat direct. Onderweg hadden we nog krotten van golfplaat onder de bruggen in Bangkok gezien. In Hua Hin zag het er allemaal netjes uit, met grote vakantieparkten, resorts, grote hotels en dure winkels met alle internationale merken kleding, auto's en electronica. Voor de Nederlandse prijs van een ontbijt van twee personen hadden wij een hotelkamer voor drie personen inclusief ontbijt en eigen zwembad. Nadat we hadden ingecheckt zijn we even een paar straten gaan verkennen om te kijken waar we die avond gingen eten. Ook nog even snel naar het strand (dat was aan het einde van de weg waaraan het hotel lag). Onderweg kraampjes

waar ze spiesjes met pijlstaartinktvis verkochten. Ook een kraampje met allerlei soorten kleine en grote sprinkhanen. Gefrituurd wel te verstaan. En op het strand oppassen voor de vallende kokosnoten. Je kon er ook een ritje op een paard maken. Maar vooral lekker zwemmen en aan het strand liggen. We zouden dat beslist nog gaan doen.

     

Terug in het hotel zijn we nog even gaan zwemmen. Heerlijk, we hadden het zwembad bijna voor onszelf. Yindee in zijn nieuwe vlindertjes en helemaal niet bang voor het water. Alleen de glijbaan was nog even wennen. Maar hij vond het heerlijk. Op de kamer nog even omkleden en toen lekker eten. Alweer een dag voorbij! Dit beloofde een prima weekje te worden. 's Avonds nog even een Telegraaf om het laatste nieuws bij te houden. Die was van de dag ervoor. We konden zien dat het in Nederland veel minder goed weer was en dat Gerard Joling niet in het programma 'Korenslag' van de EO mocht optreden. We hadden dus weinig belangrijks gemist. Nog even een drankje en lekker slapen.

 
 

index | vorige | volgende