Adoptie
29 juni 2007 - Dussit Zoo in Bangkok

index | vorige | volgende
 

Een dagje Dussit Zoo in Bangkok

Vrijdag 29 juni 2007. Al bijna een week om. Nog één dag in Bangkok en dan naar de kust. Meneer Pramote zou ons 's morgens afzetten bij de dierentuin van Bangkok, de Dusit Zoo. Gelegen net naast een groot en indrukwekkend voormalig regeringsgebouw met een enorm plein ervoor. Nog even onwennig wat we allemaal mee zouden nemen voor zo'n dagje uit, maar bepakt en bezakt stonden we rond half elf bij de ingang. We vroegen om kaartjes. Voor Yindee hoefden we nog niet te betalen. Voor ons samen rekenden we 200 Baht af. Ongeveer vier en een halve euro. Aanvankelijk dachten we dat het voor die prijs
 
niet veel bijzonders kon zijn, maar we vergisten ons behoorlijk. Niet alleen was de dierentuin prachtig aangelegd rondom een aantal meren, maar ook kon je heel dicht bij de dieren en ging de wandelroute soms omhoog, waardoor je ineens oog in oog stond met een groep makaken (een apensoort) die zelf hoog in de bomen zaten.

     
 

Behalve een flink aantal toeristen, waaronder wijzelf, liepen er ook diverse schoolklassen gekleed in bonte kleuren. De leiding met de megafoon in de hand om de hele groep bij elkaar te houden. Dankzij de uniformen die zo te zien op alle scholen gedragen werden, maar per school verschillend waren, kon je de ene van de andere groep goed onderscheiden. En het ging er behoorlijk gedisciplineerd aan toe!

Behalve de gebruikelijke diersoorten die je ook in de Europese dierentuinen ziet was er ook een nachtdierenverblijf met o.a. allerlei katten die wij nog niet eerder hadden gezien. Het was er, vanzelfsprekend, erg donker, en het was soms zoeken voordat we in een hok achter glas het dier of de dieren hadden gevonden die daar volgens de informatie op de ruit moest zitten. Maar soms had Yindee ze het eerste ontdekt. Hij sloeg op de ruit en wees ze voor ons aan. Later bekeken we ook de reptielen met o.a. prachtige inheemse en tropische slangensoorten.

 

Voor de lunch liepen we bij toeval langs een KFC (Kentuky Fried Chicken). De Amerikaanse 'cultuur' was dus ook in Thailand doorgedrongen. Maar wel aangepast aan de Thaise keuken: behoorlijk pittige kip. Yindee vond het allemaal prima. Vermoedelijk at hij zijn eerste patatjes en die gingen er goed in. We zetten hem na de lunch weer even in de buggy en liepen op weg naar de tijgers en de andere roofdieren.

 

Even later een paar oerang-oetans, die blijkbaar ook last hadden van de warmte. Ze zaten verscholen onder een afdak en kwamen nauwelijks in beweging. Daarna liepen we de brug over naar een eiland dat in het midden van een meer lag. Dat was het 'vogel-eiland' met allerlei tropische vogelsoorten en prachtige bloemen. Ze zaten in een grote kooi die van binnen prachtig was aangelegd. Grote palmbomen, exotische bloemen en hier en daar een stromend beekje en waterval. Waardoor het in die kooi nog tropischer aanvoelde dan dat het daarbuiten al was.

We hadden nog lang niet alles gezien, maar meneer Pramote kwam ons om drie uur ophalen en dat was voor Yindee toch echt wel lang genoeg. In de auto viel hij meteen in slaap. Op de kamer hebben we nog even gespeeld en toen was het alweer tijd voor het avondeten. Yindee had erge honger, en nog voordat wij ons bord half leeg hadden had hij al drie kommetjes met rijst, groente en kip op. En zonder enige hulp! 's Avonds hebben we de koffers al grotendeels ingepakt, want de volgende dat zouden we naar de kust gaan. Naar Hua Hin. Een luxe badplaats met alle bekende internationale hotels, maar ook prima Thaise top- en middenklasse hotels. De koning van Thailand heeft er ook nog een kasteel en ook hier waren zijn foto's niet uit het straatbeeld weg te denken. Net als in Bangkok. Op iedere hoek van de straat vind je wel een afbeelding van hem. Op de hoofdwegen staan ook de middenbermen er vol mee. Zo eindigde ons dagje dierentuin. Yindee had er in ieder geval van genoten en wij ook. Klaar voor het weekje aan de kust.
 

 

 

index | vorige | volgende