Adoptie
28 juni 2007 - dagje winkelen

index | vorige | volgende
 

Een dagje winkelen

Vandaag, donderdag 27 juni, was een rustige dag. Geen officiële verplichtingen. 's Morgens hebben we op ons gemak ontbeten. Voor Yindee stond er bij het ontbijt altijd een kommetje Thaise dunne mie klaar met wat groenten en reepjes gebakken ei erin. Wij kregen zoals gewoonlijk een 'Europees' ontbijt: brood, een gebakken eitjes, jam, pindakaas en andere zoetigheid uit Nederland. Misschien wel gekocht bij de Makro, die in Bangkok ook een aantal vestigingen had, waarvan één vlakbij het huis van meneer Pramote. Tijdens ontbijt vertelde hij dat hij vandaag weer naar het Adoption Center ging. Hij tekende op een A4-tje de route naar het grote winkelcentrum waar we gisteren geweest waren voor de pasfoto's. Een een paar Thaise woorden erop voor de taxichauffeur. Voor als we besloten een taxi te nemen. Meneer Pramote vroeg ook of we al iets hadden geboekt voor de aankomende week. We hadden thuis al wel op internet naar hotels gekeken, maar nog niets geboekt. We wisten ook niet hoe het allemaal zou lopen. Dus pakten we onze reisgidsen erbij waar een paar goede hotels in stonden. Eentje ervan bleek ondanks dat het geen hoogseizoen was vol te zijn. Bij een andere hadden we meer geluk. Meneer Pramote reserveerde een kamer voor ons en had voor ons al een taxi gereserveerd voor zaterdag ochtend. Vrijdag ervoor zou hij ons nog meenemen naar de grote dierentuin in Bangkok, in de reisgids omschreven als de Dusit Zoo, maar de Thai noemen die blijkbaar anders.

We besloten naar het winkelcentrum te gaan lopen. We vertrokken tegen elf uur, Yindee in de buggy. En dat valt nog niet mee in Bangkok, want de stoep is niet overal even goed. En waar het wel goed is hebben winkeltjes van alles buiten staan of staan er eettentjes. Eenmaal bij het winkelcentrum aangekomen bleek er geen draad aan ons lijf meer droog. Zo warm en vochtig was het al weer. Daarom eerst maar even een kop koffie bij Starbucks. Dit keer Frappochino, ijs-koffie. Een heerlijk stukje yoghurt-taart erbij en voor Yindee een stukje chocolade-cake.

We hebben voor Yindee wat kleding en schoenen gekocht en nog wat duplo. Daar speelt hij leuk mee en begrijpt al goed wat je er allemaal mee kan. We zijn het winkelcentrum nog verder in geweest. Je kunt er van alles kopen. Kleding, meubels, zelfs auto's, en er is één verdieping met alleen maar restaurants waaronder Thais, Japans en een paar Amerikaanse, zoals voor het kopen van donuts. Daarna hebben in de supermarkt nog een paar boodschappen gedaan en zijn naar huis gegaan. Het was inmiddels opgeklaard en ook een stuk warmer geworden. Dus bij het huis van meneer Pramote aangekomen was het hoog tijd voor een douche en een heerlijk middagdutje. Heerlijk, zo'n dagje met z'n drieën.

 
 

index | vorige | volgende