Adoptie
14 juli 2007 - eerste week in Nederland

index | vorige | volgende
 

Yindee's eerste week in Nederland

Op 6 juli vertrokken we uit Bangkok voor onze terugreis naar Nederland. Yindee heeft afscheid genomen van oma en opa Pramote. We hebben het er erg goed gehad en zijn er prima verzorgd.

 
 

De vlucht uit Bangkok is goed gegaan. Yindee heeft zeker een uur of zes geslapen en het vliegen zelf vond hij prima. De vlucht ging zelfs nog iets sneller dan gepland, waardoor we op zaterdag 7 juli 2007 rond half 6 's morgens aankwamen op Schiphol. De paspoortcontrole duurde langer dan gebruikelijk, maar dat hadden we verwacht. De papieren van Yindee moesten natuurlijk uitgebreid worden gecontroleerd en mondeling toegelicht. Maar daarna ging het ook snel. De koffers lagen al op de band en 5 minuten later stonden we in de aankomsthal.

Famlie en vrienden waren al vroeg opgestaan en stonden ons op te wachten met zelfgemaakte vlaggen met foto's van Yindee erop. Wat een welkom. We hebben gezellig even een kop koffie gedronken en zijn toen naar huis gegaan.

 

De eerste week van Yindee in Nederland
Yindee heeft inmiddels zijn eigen slaapkamer. Hij speelt er lekker, valt 's avonds in slaap bij Woezel en Pip (van Guusje Nederhorst) en slaapt tussen Winnie de Pooh en zijn vriendjes. De eerste week was best even wennen. Natuurlijk de jetlag. We moesten het dagelijkse ritme weer weten te vinden. En op dinsdag moesten we ons kind aangeven bij de gemeente. En dat valt nog niet mee, want Yindee is natuurlijk niet zomaar een kind. Behalve de aangifte moesten we ook een verblijfsvergunning aanvragen. En daarvoor kwamen heel wat papieren op tafel en moesten we weer pasfoto's maken. De dag daarop zijn we even naar de huisarts geweest. Volgens hem was Yindee prima gezond en was zijn loopneus waarschijnlijk aan het Nederlandse weer te wijten.

De rest van de week hebben we, ondanks het slechte weer, in een soort vakantiestemming doorgebracht. Geen haast, alles op het gemakje. Yindee begint al aardig te wennen. Inmiddels is hij vriendjes met de honden en vindt hij die niet eng meer. Hij probeert ze te aaien en ze mogen naast hem liggen op de bank. Hij probeert ze zelfs al een beetje uit door hun zijn speelgoed voor te houden. Zijn vrolijke temperament wordt zelfs de honden soms te veel en vluchten af en toe de mand in. Ondertussen is Yindee zijn grenzen aan het verkennen. Hij ontdekt wat voor eten hij allemaal lust en hoe hij het ons duidelijk kan maken als hij iets niet lust. En dat gaat meestal met hevig protest en dikke krokodillentranen. Waarna ook het voor Yindee nieuwe eten (vooral groenten) er uiteindelijk toch ingaat. Vooral vlees en kip vind hij lekker, en die gaan als eerste naar binnen.

Yindee is graag bij ons. Alleen spelen gaat ook prima, maar niet te lang. Hij houdt ons goed in de gaten. Dat betekent ook dat het soms even paniek is als één van ons apart weg gaat, bijvoorbeeld voor het uitlaten van de honden. Hij staat voor het raam, wijst naar buiten, en roept pappa of mamma, net zolang tot we weer terug zijn. Later in de week ging dat al wat beter.

Ook het slapen gaan is soms nog een heel gedoe. Het slapen op de middag lukt niet elke dag meer. En 's avonds vindt hij spelen veel leuker. Maar na een verhaaltje voorlezen en een liedje, of eerst lekker in bad, lukt het uiteindelijk toch. En Yindee is een echt avondmens. 's Ochtends moeten we hem vaak wakker maken en komt hij even bij ons in bed om rustig wakker te worden. Vandaag staat het feestje in Zeewolde op het programma. We zijn benieuwd hoe Yindee dit vindt. We verwachten veel familie en vrienden, want we hebben leuke reacties gehad! Binnenkort een uitgebreid verslag ....

 

index | vorige | volgende